Forum Settings
Forums
New
Oct 22, 2012 11:44 AM

Aug 2012
1858
Mostanában többször tapasztalom, hogy az embereket egyre jobban érdeklik a szinkronszínészek. Jómagam is megőrülök értük és kíváncsi lettem, hogy ti kikért rajongotok.:D Itt leírhatjátok kit szerettek, kit nem annyira, kit miért, kit miért nem, vagy, hogy milyen hangtípusú embereket szerettek. Esetleg érdekel-e titeket élőben is a másik ember hangja vagy csak a szinkronizálásoknál, és így tovább... Ami éppen eszetekbe jut a témáról.:)

AlexWalkerJan 2, 2013 7:09 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) [1] 2 »
Oct 22, 2012 12:07 PM

Apr 2010
256
nem rossz az ötlet :D pl ilyen Viczián Ottó fan kártya? :D nemrossz :D

egyébként nekem Szalay Csongor iz dö beszt :D rajta keresztül ismertem meg több animét, illetve egyáltalán a mai napig kedvenc magyar bandámat a Grenmát. :D a hangja karakteres, szeretem. De azért Pálmai Szabolcs és Kolovratnik Krisztián is ott vannak, csak nem azon a szinten. :D
Oct 22, 2012 12:23 PM

Sep 2011
2712
Engem különösképpen nem érdekel a dolog. Vannak tehetségesek és kevésbé tehetségesek. Persze megjegyeztem párat.

Itt MAL-on is szerepel a kedvenceim között Pálmai Szabolcs. Sokszor hallgatom, hogy "miért pont ő? Vannak jobbak is!" - mert nekem bejön. Ízlések és pofonok. Vita lezárva. xD Az általa szinkronizált karaktereket is kedvelem javarészt. (Kivéve Sasuket xD De itt inkább a karakterrel vannak bajok xD)

A kedvenceim között lenne Viczián Ottó is... ha MAL engedné. De nem engedi :D szintén eszméletlen jó hangja van. FMA Sebzettje szerintem eszméletlen jó alakítás. Nagyon passzol a karakterhez a hangja.

Aztán még említhetném Markovics Tamást, Hujber Ferencet, és hogy nőt is említsek: Haffner Anikó.
Persze még tudnék sorolni. De hirtelen nem jutnak eszembe...

Na de akkor hozzunk egy utálatos példát is: Szalay Csongor. Nagyon nem szimpi a hangja. Ő tényleg az az ember, akinek a hangját vagy utálni vagy szeretni lehet. Ritka a semleges hozzáállás. Én az utálók pártján állok. Sérti a fülemet is.

Egyenlőre ennyi.
Oct 22, 2012 2:14 PM

Apr 2010
256
muhaha :D szépeket és jókat soroltál drága Noalle! :D
Viczián nekem még épp befért, ha jól emlékszem - most nincs kedvem megnézni...

hát igen, erre rá kell bólintanom: vagy szereted vagy utálod. Nincs arany középút.

(JÓ REGGELT WILSON BÁCSIIII ~ ) :DDD
Oct 22, 2012 5:25 PM

May 2008
1022
Én mondanám azt hogy bárkit Dögei Éván és Előd Botondon (Aszem ö Naruto) kívül.
De igazából nem szeretem a magyar szinkronokat animék terén mert borzalmas ahogy látszik rajtuk hogy nem adnak bele apait anyait...
Említtet két név borzalmasan játszik. Én szemeben tehetségtelenek. Dögei vinnyog hangjával ki lehet üldözni a világ egyetemből. Igazi vallató eszköz...

De hogy mondjak egy szerintem tehetséges szinkront. hmmm Pl Láng Balázs (Fejből nem tudtam a nevét mert nem nagyon ismerem névről őket... de hangját fel ismerem)
Ö volt Rezo a slayersben és Naraku az inuyashában... Tehetséges hang gonoszoknak.
Oct 23, 2012 12:23 AM

Sep 2011
2712
Láng Balázsnak tényleg jó hangja van :)

"Dögei vinnyog hangjával ki lehet üldözni a világ egyetemből.'
Engem ugyanezen okból sok seiyuu üldöz ki a világból. Azért ott is vannak borzalmas hangúak, főleg a nagyon vinnyogósok.
Viszont Szerintem Dögei Éva Lovely Complexes alakítása nagyon is jól sikerült. A bújj Bújj Szellemben viszont... hú. Azt inkább ne. Múltkor visszanéztem az első részt, nem vitt rá a lélek, h azt még a kövi 19 részben hallgassam xD
Oct 23, 2012 1:54 AM

Apr 2010
256
Uhuuu, Dögei Évát barátnőm nem bírja. Ezért is nem nézte végig a Nodame Cantabile-t. Eleve nem tetszett neki nagyon ez a shoujosabb anime, de amikor kiderült a szinkron... jahaaaj. Éva hangja egyébként Risa-ként tényleg jó volt de én Nodameként is szerettem, jól állt neki ez a kis ügyefogyott lányka szerepe. De hosszú távon elviselhetetlen.

Rezo? Ohoho, nosztalgikus. Más mesékben (pl Witch) is Ő a gonosz hangja. Jó mély, karakteres, szeretjük!

A legnagyobb gond az, amit Haou is mondott: Nem adnak bele apait-anyait. Azért mert nem is érdekli őket igazából, csak egy munka a sok közül.

(u.i.: engem a Vampire Knight Yuuki szinkronjával lehet vallatni. Csifó Dorina. JÉZUSOM)
Oct 23, 2012 3:07 AM

Feb 2012
7
Hm.. Kedvenc női hangom Haffner Anikó :D Annyira tetszik ez a lágy hang. Annyira imádom. ~
De lányok közül még Bogdányi Titanilla hangja is rulz. Főként, hogy Orihime az ő hangjával MENNYIVEL szerethetőbb...
Meg Zsigmond Tamara. Bár ő Kusanagihoz nem illett.

Férfi fronton Előd Álmos az abszolút favorit. Az a Ling hang. Jaj. ~
Bolba Tamás hangja se rossz (valamiért az ő hangjával nagyon bírtam Pride-ot).
Oct 23, 2012 10:22 AM

Apr 2010
256
egyes karaktereknél kifejezetten jól el tudják kapni a hangot hozzá. Orihime-nél messze jobb a magyar, mert sokkal lágyabb és nőiesebb, nem pedig annyira kislányos. éljen :DDD

egyébként az FMA szinkronja szerintem messze a legjobb az Animax kezei alól kikerült műveknél. Valljuk be, a Naruto borzalmas, Bleach elmegy. Na jó, a Death Note még nagyon jó de ez csak kettő! Emlékszem anno mindenki szidta Szabó Mátét, mint Ed hangja. Pedig szerintem nagyon jó volt! :O
Oct 23, 2012 10:36 AM

May 2008
1022
Hát szerintem ami jó volt az max Slayers korábban készült szinkronok mikor még új volt ez... maiak borzalmasak... bár elég nagy sok volt mikor megtudtam hogy SMben a kedvenc karakterem hangját Dögei adta T_T Szegény Rei-Chan

Aminek tűrhető a szinkronja az Slayers és YuYu hakusoh csak ezekkel is az a baj hogy angol szöveg alapján vannak ami ferdít...

Detective conan se rossz szinkronosan..

Vagy a Yugiohnál is egész jók voltak a szinkron választások csak az meg vágott szar 4kids verzió...
Oct 23, 2012 12:35 PM

Oct 2009
124
Markovics Tamás talán az egyik fő kedvencem. Souskeként brutálisan jól alakított szerintem! De az a meleg fickó is egész jól teljesített az FMP-ben, az a Steiner Kristóf. Inuyashaban is vicces volt. FMP-ben nem tudok rossz teljesítményt felhozni kapásból, az nagyon eltalált volt. x'D
Oct 23, 2012 4:38 PM

Jan 2009
230
Én a Slayersre nem panaszkodom, a Kiddy Grade meg kifejezetten kiváló volt. Egyébként nincs kedvenc szinkronszínészem, meg 3 évvel ezelőtt láttam utoljára szinkronos animét. xd
Oct 24, 2012 6:31 AM

Feb 2012
7
Szerintem az FMA: BH szinkronja nagyon élvezetes volt, Soul Eateré szintén, Detective Conan se volt rossz. Dragon Ball, Ezüstnyíl, Yuu Yuu Hakusho, Hosszúlábú apu, Nodame Cantabile, Ghost Hound is jók (bár az első kettőben a fordítás az elég hát-hát. ).

Amúgy meg ha az angol fordítás jó, akkor nem mindegy hogy eredetit kapjuk-e vagy sem? (Bár mondjuk egy 4kids soha... Semmikor.).
Oct 24, 2012 7:59 AM

May 2008
1022
velvet98 said:
S
Amúgy meg ha az angol fordítás jó, akkor nem mindegy hogy eredetit kapjuk-e vagy sem? (Bár mondjuk egy 4kids soha... Semmikor.).

Nem mindegy... Mert nem az eredetit kapjuk.
Slayers is tele van nyomva pár angol gegel ami szerintem néha ront a színvonalán...

Épp ezért is néztem újra az egészet japánul... hogy biztosra vegyem azt hogy láttam rendesen. Magyarul látott dolgot be sem jelölök... mert az 90 % hogy valami ben biztos hogy ferdít.

Angol fordítás meg általában kaki... a szinkron színészekkel együtt...(Tisztelet a kivételnek..MINDIG tisztelet a kivételnek.)
Oct 24, 2012 8:39 AM

Apr 2010
256
Tisztelet - de anno épp beszéltük, hogy még a magyar szinkron is jobb az angolnál. Ott annyira, de annyira nem tudják eltalálni a hangokat... Bleachnél volt ez. Chadnak az angolok bedobtak egy 80 éves basszbariton csávót... BÁÁÁH. Vérzett a fülem.

Egyébként tényleg, amit még az RTL-től vettek át, azaz igazán jó szinkron. A fordításokat hanyagoljuk, már szinte senki sem nézi szinkronosan, csak aki még friss husi, és ott kezdi az egészet, ahogy általában mindenki. Szóval a lényeg, hogy virágzik - sajnos, vagy nem sajnos - az online magyar feliratos - vagy épp más milyen nyelvű, DE feliratos - anime. :D
Oct 24, 2012 9:56 AM

May 2008
1022
De sokan nehezen állnak át... Én pl nagyon ritkán nézek angol felirattal mert rühellek fordítani... így elégé megvan kötve kezem mert egy temérdek jó animéhez vagy olyan ami érdekelne ahhoz nincs magyar felírat.

Magyar szinkronban tényleg csak az a baj hogy nem érzed az életet a hangjukban... nem kelti életre a karaktert.
Oct 24, 2012 11:53 AM

Oct 2009
124
Slayers szövegkönyve azért annyi tiszteletet mindenképpen megérdemel, hogy nem kis meló lehetett értelmes szöveget rímmel keverni. :D
Oct 24, 2012 3:23 PM

May 2008
1022
ZolikaUchiha said:
Slayers szövegkönyve azért annyi tiszteletet mindenképpen megérdemel, hogy nem kis meló lehetett értelmes szöveget rímmel keverni. :D

Jó ezt elfogadom... de ha belegondolsz el is hagyható lett volna.. mivel eredetiben nem rímelget... ez úgy tűnik a Filntons családból jött ötlet volt mert az eredetiben ott se rímekben beszélnek. Csak ott valamiért szimpatikusabb.
Oct 25, 2012 1:23 AM

Oct 2009
124
De elég egyedi és hangulatos lépés volt szerintem. Ami ritka ebben a közegben. Az meg, hogy mennyi a félrefordítás, engem nem zavar, mert a történet menetét nem befolyásolta. Emellett sok olyan japán szójáték van , aminek semmi értelme magyarul. Úgyhogy teljesen nem is lehetnek pontosak a fordítások. :)
Oct 25, 2012 10:21 AM

Apr 2010
256
Mivel nem volt szeretném addig eljutni, hogy halljam Linát japánul varázsolni - anno a Slayers Next-et elkezdtem, az első részt felirattal nézni, csak nem jutottam el aaa feléig se - szóval nem tudtam, hogy nem rímel. Bár eleve furcsa volt. Szerintem meg ez a rímelés azért hangzott jól, mert a varázslás már ne merüljön ki annyiban, hogy abrakadabra. Rímeljen.

Flinston meg mindenkinek így maradt meg. Magyar leleményesség, Amerika is imádta. :D
Oct 25, 2012 10:50 AM

May 2008
3861
ZolikaUchiha said:
Az meg, hogy mennyi a félrefordítás, engem nem zavar, mert a történet menetét nem befolyásolta. Emellett sok olyan japán szójáték van , aminek semmi értelme magyarul. Úgyhogy teljesen nem is lehetnek pontosak a fordítások. :)
Igazából nekem is pontosan ugyanez a véleményem a félrefordításokkal kapcsolatban. A nyelvek különbözősége miatt elkerülhetetlen, hogy ne legyenek betoldások vagy átírások annak érdekében, hogy a célnyelvben is érthető legyen a szöveg, akár tetszik, akár nem. Persze, azért ezeknek is van határa, amit azért illik betartani minden fordítónak. :)

Érdekes, hogy Molnár Leventét senki sem említette eddig. Szerintem ő az egyik olyan szinkron, aki általában belead apait-anyait a munkáiba és mintha szinkronrendezőként is működne mostanság.
Molnár Ilonát is ideírnám, mert szerintem az Inuyashában Kagome-ként nagyot alakított (mellesleg Molnár Levente húga :))
sayamiOct 25, 2012 10:59 AM
Oct 25, 2012 4:40 PM

May 2008
1022
Chiakisama said:
Mivel nem volt szeretném addig eljutni, hogy halljam Linát japánul varázsolni - anno a Slayers Next-et elkezdtem, az első részt felirattal nézni, csak nem jutottam el aaa feléig se - szóval nem tudtam, hogy nem rímel. Bár eleve furcsa volt. Szerintem meg ez a rímelés azért hangzott jól, mert a varázslás már ne merüljön ki annyiban, hogy abrakadabra. Rímeljen.

Flinston meg mindenkinek így maradt meg. Magyar leleményesség, Amerika is imádta. :D

Varázslás lehet rímel japánul is... Sárkány igát (Dragon Slave) tudtam fejből korábban :D de mostanra már nem tudom teljesen.

De ez a rímelgetés végül is csak előzőrész tartalmánál és varázslásnál van... az lenne durva ha végig úgy dumálna a lapos falánk vörös hárpia akit mi Linaként ismerünk :3
Oct 25, 2012 10:39 PM

Oct 2009
124
Molnár Levente nem kedvencem , és szerintem a Tsubasa miatt nem írta senki. Chrnot meg a userek nem hiszem, h magyarul nézték végig. De pl. nekem személyszerint nem volt a legjobb választás Lupinben főszerepeltetni Molnár Leventét. Ezért írtam kedvencnek Markovics Tamást, mert ő szerintem csak jól tudott alakítani. x'D Steiner Kristófot meg poénból írtam. :D
Oct 26, 2012 1:51 AM

May 2008
1022
sayami said:

Érdekes, hogy Molnár Leventét senki sem említette eddig.

Hát Senpai. Most hogy Zolika írta hogy ö volt Tsubasa így elgondolkodtam és be is ugrót milyen hang. Igazából maga hangja nem olyan rossz max a szerepeihez nem illik :D
Oct 26, 2012 8:23 AM

May 2008
3861
^^ Molnár Levente volt Tsubasa hangja? Oké, ezt most teljesen új megvilágításba helyezte a dolgot :P
Oct 26, 2012 3:01 PM

Oct 2009
124
Pozitív vagy negatív irányba? X'D
Oct 27, 2012 8:04 AM

May 2008
3861
Igazából nekem tetszett Tsubasa szinkronja annak idején, és most belenéztem korábbi részekbe is és az utolsó részek közé is és szerintem Molnár Levente nagyon is megállja a helyét a szerepben. De úgy tűnik, hogy ezzel csak én vagyok így ^.^
Oct 27, 2012 8:11 AM

Oct 2009
124
Megjegyzéseim a Tsubasa ellenességre utalt, nem arra, hogy baj lett volna a szinkronnal. Am. meg a Tsubasaban is Markovics Tamás a legjobb, úgyhogy, én mindig ugyanoda foga kilyukadni. xD Az viszont tagadhatatlan, hogy a Tsubasa itthon egy szégyelt anime. Mondjuk nem értem miért, valószínűleg , mert nem a shounen-seinen között , hanem a kodomo-shounen között helyezhető el. Magyarán, nem divatos. :'D
Oct 27, 2012 9:05 AM

Apr 2010
256
Markovics veterán. Imádom, olyan szerepeket tud kapni, hogy csak úgy ketté áll a fülem, mert jól is kezeli a karaktereket! Éljen!

Molnár Levente... Molnár... uhááá, Chrno!! *jelentkezik, hogy Ő magyarral nézte az animét* kösz-kösz, jó volt akkor. Bár nem Őt képzeltem volna el, mert nem szeretem ahogy nyög - elengedhetetlen legalább egy harcjelenet, vagy egyáltalán valamilyen reakcióként - olyan furcsa. Szóval nem kedvenc. :DD

Én egyébként ha nem is animés berkekben, de kedvenc szinkronom, mindenki nagymamija: Kassai Ilona :))
Oct 27, 2012 9:35 AM

May 2008
1022
Tsubasa Kapitányban az volt a gond hogy gyakran hitetlenül rosszul volt össze rakva szinkron. Gyakran voltjelenet ahol egymás hangján szólaltak meg. Meg aztán hogy elöbb beszéltek mint a szájmozgás. Vagy épp a mellékszereplő névtelen háttér focisták hangja valami elkepesztő debil volt.

De azon animék közé tartozik amik végig néznék szívesen japánul :) csak nincs esély a feliratra.. (Magyar felirat) Viszont Raw torrent most van 46 Gb tsubasa :)
Oct 27, 2012 11:02 AM

Apr 2010
256
Haou-Judai said:
Tsubasa Kapitányban az volt a gond hogy gyakran hitetlenül rosszul volt össze rakva szinkron.

Uh, emlékszem, meg találtam valamelyik nap egy kisebb jelenetet valahol, aztán néztem és szörnyülködtem, hogy jézusom, ez nagyon sz@r O___O". Azon röhögtem, hogy egy ember vagy 10 karakternek adja a hangját. Jáj.

Haou-Judai said:
De azon animék közé tartozik amik végig néznék szívesen japánul :) csak nincs esély a feliratra.. (Magyar felirat) Viszont Raw torrent most van 46 Gb tsubasa :)

Hopszi :D Egyébként az a gond, hogy általában nem csinálnak a csapatok olyan projektet, ami ment magyarul, pláne, hogy előbb ment magyarul, mint hogy a keményebb animések körében elterjedt volna maga az anime, még csak japánul. (ezt most értitek mire gondolok? :D)
Oct 27, 2012 11:49 AM

May 2008
1022
Chiakisama said:
Haou-Judai said:
Tsubasa Kapitányban az volt a gond hogy gyakran hitetlenül rosszul volt össze rakva szinkron.

Uh, emlékszem, meg találtam valamelyik nap egy kisebb jelenetet valahol, aztán néztem és szörnyülködtem, hogy jézusom, ez nagyon sz@r O___O". Azon röhögtem, hogy egy ember vagy 10 karakternek adja a hangját. Jáj.

Múltkor én is megnéztem egy rész You tubon :D én is szörnyülködtem kicsit :D

De ha lenne helyem leszedném ezt a rawot mindenképpen :O mondjuk szerintem tipikus olyan anime amit felirat nélkül rawként is megnézhetsz :D szóval ha lesz helyem lehet bepróbálkozok.
Oct 28, 2012 8:55 AM

Apr 2010
256
helyes, szurkolok! De ha már foci, én meg most elkezdtem tegnap az Area no Kishi-t, valahogy megkívántam valami kis focis animét, és nem csalódtam. :DD

Aztán a szinkronokról már nem tudok mit mondani... :D
Nov 5, 2012 1:50 PM

Jun 2009
246
Lippai László! :D Akárhányszor hallom, mindig Goku jut eszembe! :P

ZolikaUchiha said:
Markovics Tamás talán az egyik fő kedvencem. Souskeként brutálisan jól alakított szerintem! FMP-ben nem tudok rossz teljesítményt felhozni kapásból, az nagyon eltalált volt. x'D

Egyetértek! :)

Animaxet nem igazán nézek, szóval a mostani animék szinkronszínészeit nem ismerem. :S
Don't belive in yourself! Belive in me who belives in you! (TTGL) XD ...LOVE and PEACE!! ^_^
Nov 7, 2012 12:24 PM

Aug 2012
1858
Az Animax véleményem szerint, nagyon jól tud szinkronszínészeket válogatni! Ami nekem a most futó sorozatok közül nem tetszik, az a Vampire Knight-ban, Yuki-t szinkronizáló Csifó Dorina. Bár tény, hogy Yuki természete illik a hangjához, de én úgy hallom mintha kicsit túl lihegné a dolgot...
Nov 7, 2012 12:38 PM

Oct 2009
124
Nem tudom , hogy van ennek a menete, de szerintem az Animax csak megrendelő, és a stúdió castingol. De biztos van valamilyen szinten beleszólása az Animaxnak. De az is lehet, hogy teljesen az Animax szabja meg a dolgokat... X'D
Nov 7, 2012 12:53 PM

Aug 2012
1858
Amúgy nagyon én sem tudom, hogy ez hogyan megy, nem akarok hülyeséget mondani.:D xD Csak mindig hallom/látom, hogy "Az Animax megbízatásából készült" és ebből szűröm le, hogy ők válogatnak.:D ... Minden bizonnyal... xD
Nov 7, 2012 1:48 PM

Apr 2010
256
Meg eleve az a gond,hogy nem néznek utána a dolgoknak. Ha legalább egy részt, egy 20 percet rászánnának, akkor látnák, hogy melyik karakter milyen vonásokkal rendelkezik és akkor lehetne találóbb hangokat is találni. A Naruto szinkronját cseszte el a Animax nagyon. Csifó Dorinát eleve nem bírom, Makaként viseltem el csak - na még a Soul Eaternek van kifejezetten jó szinkronja. a többi amit vetít az meg az FMA ami szintén jó és RTL csemete :D
Nov 18, 2012 1:42 PM

Aug 2012
1858
Ahogy mondod Chiaki! Ha kicsit belenéznének, akkor tudnák, melyik hang passzolna a karakterhez.:/ Bár vannak amiknél tényleg, igen-igen jól eltalálták... Ha megnézed, a régebbi animéknél (Dragon Ball, Slayers, Conan a detektív, Inyasha,...) jobban oda figyeltek a szinkronhang egyezésére.
Csifó Dorinát, nagyon nem szeretem, de igaz, hogy Maka-ként jól szolgált.:D Mint már írtam, utálom Dögei Éva hangját, de Koizumi Risa-nak jó volt... Legalábbis tűrhetőbb, mint Lenalee-nak.:D Az FMA-ban is nagyon eltalálták a hangokat, Szabó Máté Edward-ként kíváló, és Al-hoz is illik Az Istinek a vékony kis hangja.:D

Erről jut eszembe...
Kinek melyik szinkronváltozat tetszett jobban a Naruto-nál? A Jetix-es vagy az Animax-os?

Szerintem a Jetixes jobb volt... Kilényi Márk hangját jobban szerettem Naruto-nak, mint a Botiét... Meg az Urbán Andi is jobb volt véleményem szerint Sakurának.:/
Nov 18, 2012 10:02 PM

Oct 2009
124
Hát gyerekek abból kell válogatni , ami rendelkezésre áll. Nem sok európai ember flangál az utcán ázsiai hangszínnel és hanglejtéssel. :'D Így meg nehéz ctrl+c ctrl+v-zni...
Mellesleg Dragon Ballnál mire figyeltek oda?... :O Nekem tetszett akkoriban a Dragon Ball szinkronja, mára már tudom, hogy az rosszabb volt több aspektusból is, mint amiket manapság szidnak a fanok.
és végezetül... Dzsetiksz vagy Animaximunimum? Egyértelműen a Yeti volt jobb ezen a téren, az Animax egyetlen előnye az a vágatlanság.
Nov 19, 2012 12:50 AM

May 2008
1022
Lex (Becenév ha nem gond :P): Botondnál bárki jobb. Az Egy tehetségtelen szinkronszínész... Animékterén legalábbis ahol halottam ott egyszerűen nemtudta feléleszteni a karakter érzelmeit.

Animaxosból láttam párat. Jetixre meg nem emlékszem. De így a jetixre tippelnék... mivel animax ugyan azon embereket nyomatja egy folytában... de persze csak hangok terén...
Na nem mintha számítana nekem melyik verzió mert előbb ugranék fejest a 10. emeletről minthogy bármelyiket is elkeljen kezdenem nézni.
Nov 19, 2012 9:11 AM

Aug 2012
1858
Nem gond.:D
Kevés sorozatban/filmben szinkronizál... Az az igazság, hogy a Botinak eszméletlen karakteres, és egyedi hangja van. Túlságosan is, és ezért nehéz megtalálni a hozzá illő karaktert. Ezért akarták Narutoként s nyomatni... A játékos de erős hangja miatt.
De tényleg zavaró, hogy mindig ugyanazok a szinkronhangok.-.- Szívesen hallanám például, Stern Dániel hangját többször!
Dec 8, 2012 4:24 PM

Apr 2010
256
Na ugye? :D (visszakapcsolódok ám így fél kettőkor... :D) egyébként én is szeretem Botond hangját, hallgatni mindenképp, mert karakteres, férfias.
Haou - elfelejtetted a Méz és lóherét? Abban Takemotoként nagyon jó volt Botond, meg úgy mindenki! Meg azt szerették is szinkronizálni, anno Mondoban volt velük interjú és akkor ketten is megemlítették, hogy annyira zavaros néha kifejezni jól az érzelmeket, mert ugye csak az adott jeleneteket veszik fel velük, tehát nem látják a többi részt, hogy mit is válaszol, milyen az adott helyzet, etc.... de hát na, kicsiny ország, kicsiny költségvetés, hálát adunk a magasságosnak - vagy akinek akarunk - hogy legalább van ilyenünk :D

Hmpf. Én kit hallanék szívesebben? Csőre Gábort :D Oké, nem tudom, hogy most miért ugrott be ahogy írtam Will Turner feje, és a hang, de tényleg!

Ja, természetesen a jeti verzió iz dö bettör! De tényleg, ez nem kérdés :D igaz, hogy Pálmai Szabolcs nem szabadon a szinkronpárjától Noriaki Sugiyama-tól, de illik a karakterekhez, és Őt nem bánom. De amikor először hallottam, hogy Botond lett Natúra hangja... fejemet vertem a falba. Még meghallgattam Sakurát, aztán fejbe lőttem magam és kibasztam a tv-t az ablakon. :)
Dec 12, 2012 7:22 PM

May 2008
1022
Chiakisama said:

Haou - elfelejtetted a Méz és lóherét?

"Nanda sore wa?" na viccet félre téve nem láttam és nem is állna szándékomban bármit is magyar szinkronnal nézni. Mert félek a félre fordítások és az szövegátírásoktól.

Én szemeben Botond tehetségtelen ennyi... amit narutoként tesz az borzadály...
Ha jól tudom Lovley Complexböl láttam még ha jól tom ott ö a törpe főhős... (A csaja meg Dögei szóval tökéletes kínzópár az én fülem számára ^^)

Akkor is megmondják nekik hogy milyen hangnemben beszéljenek... szóval itt inkább tehetség hiány miatt nem tudja életre kelteni a karaktert.
Dec 13, 2012 3:55 AM

Apr 2010
256
Jaa, tényleg, most hogy így leírtad beugrott, hogy nem nézel magyarul animét... legalábbis szinkronnal, meg amúgy se, nemde? :D a lényeg, hogy tényleg nem annyira jó szinkronszínész - legalábbis az animéknél nagyon mellétrafálnak, amikor karaktert kap. hozzá valami dinka illik, de nem olyan, mint Naruto. Meg túl még hozzá a hangja, szóval pláne. pff.

Dögei? Ohohoo Nodameként imádtam, amúgy nem szeretem :D ennyi. na, ki a következő, akit felboncolunk?! :D
Dec 13, 2012 5:36 AM

May 2008
1022
Szabó Gertrúd... Öt szeretem... Szegény csaj hihetetlen menyi trash filmben szerepel XD

Lina Inverse ként nagyon jól szerepelt és ha jól tudom kikyo vagy hogy hívjáknak is ö volt a hangja az inuyashaban...
Dec 20, 2012 11:57 AM

Aug 2012
1858
Először semmit sem mondott a név, de ahogy elolvastam a következő mondatot: "Kikyo szinkronhangja", beugrott... És igazad van! A csajnak egész jó kis hangja van, mégis nagyon ritkán hallani...
Az a legnagyobb gond a magyar szinkronnal, hogy mindig ugyanazokat a színészeket használják... Pedig rengeteg nagyon jó és "izgalmas" hang marad kihasználatlanul.

Meg kell, hogy jegyezzem: Sokan szidják a ugyan, de én kifejezetten imádom a magyar szinkront! Szerintem remek! Erőteljes, karakteres, kellemes színészeink vannak. Sokféle szinkront hallottam már és meg kell, hogy mondjam (Természetesen a japán szinkron után.) a miénk a legjobb! És én nem vagyok elfogult. Pusztán magán vélemény.
Dec 21, 2012 6:19 AM

Apr 2010
256
Egyetértek, ha így kell nézni, azért a japán - eredeti után - a magyar kifejezetten minőségi szinkron! Az angol mindig pocsék, a spanyol horribilis, a többi meg nem lényeg, mert inkább feliratoznak. (na franciát meg németet MÉG nem hallottam. )

Oooh, Lina? Szeretem :3 nagyon jó hangja volt a cserfes Linának :D SÁRKÁNYIGAAA ~
Dec 22, 2012 10:09 AM

Oct 2009
124
AlexWalker said:
Először semmit sem mondott a név, de ahogy elolvastam a következő mondatot: Sokan szidják a ugyan, de én kifejezetten imádom a magyar szinkront! Szerintem remek!

Nem lenne itt gond, ha befogadó közönség lenne hozzá és mondjuk színvonalasabb szinkronrendezők... De ez csak egy laikus vélemény~~~
Dec 24, 2012 12:35 AM

Aug 2012
1858
Színvonalasabb szinkronrendező? Nem az kell ide... Hanem több szinkronszínész!:S Persze, hogy a nézők panaszkodnak, hiszen bekapcsolom a TV-t, (és bár ők a kedvenceim.^^") mindenhol ugyanazok mennek: Szalay Csongor, Előd Botond(ő nem!xD), Seder Gábor, Moser Károly, Pálmai Szabolcs, stb...
Pedig annyi más lehetőség lenne, de mindig őket használják. Természetes, hogy a nézők egyszer rájuk unnak, és mást akarnak. Ezen kéne változtatni és az emberek véleménye rögtön megváltozna, a kis újítás hatására.

Én egy szinkronszínészről először csak akkor mondok véleményt, ha már legalább 2-3 alakítását láttam. Itt jönnek szóba a kedvenceim: Pálmai Szabolcs(Sasuke), Moser Károly(InuYasha), Szalay Csongor(Allen Walker), Dolmány Attila(Stewie Griffin), Hamvas Dániel(Zero Kiryu) és Seder Gábor(FMA: Envy), Német Takách Kata(Meg Griffin).
Már biztosan hallottatok közülük egy párat, mivel felkapott szinkronosok...
Imádom a hangjukat, mivel eszméletlenül ki tudják azt "használni". Valahogyan... Egybe tudnak olvadni a karaktereikkel. Még ha egy bugyuta karaktert is játszanak, úgy bele tudják magukat játszani, hogy... Le a kalappal. Sokszor kell maguknál sokkal fiatalabb karaktert szinkronizálni, mégis, olyan jól el tudják változtatni a hangjukat, hogy észre sem venni. De ha meghallgatjuk őket más karakternél rögtön más a hangjuk is. Ezer hangjuk van. Gondoljunk bele, ők csak a képről és a szöveg összefüggésből tudják behatárolni, hogy mikor milyen hangban is kéne beszélni.
Szalay Csongiról például biztosan mindenkinek egy 15 éves hangja ugrik be, vékony, aranyos, stb... Viszont én nem is olyan régen találkoztam vele, és beszéltünk. Nos, azt hittem lehidalok a gyönyörtől. Már láttam interjúkat tőle, és a bandája is a kedvencem, szóval tudtam, hogy sokkal férfiasabb hangja van... Na de élőben ( na ja, ésszerűen...) még másabb volt a hangja! Sokkal mélyebb, férfiasabb, dörmögősebb! Eszméletlen volt vele beszélni... Mikor a következő nap leültem TV-zni és meghallottam a hangját, elfelejtettem levegőt venni.xD Ezért terveztem el, hogy mindegyik kedvencemmel találkoznom kell!xD A következő áldozat Pálmai Szabolcs.xD
Most, hogy ennyi hülyeséget végig olvastatok, fel teszem a kérdést, amit már a kis regény eleje óta fel akartam tenni:

Szerintetek mi a legelismerésre méltóbb egy színész alakításában?
AlexWalkerDec 24, 2012 12:44 AM
Reply Disabled for Non-Club Members
Pages (2) [1] 2 »

More topics from this board

» Mi az első szó ami eszedbe jut, ha azt mondom....[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Nov 11, 2012

895 by tinshard »»
Aug 22, 2023 4:21 PM

» Kinek mi a kedvenc animeje.

Mottor - Sep 26, 2020

4 by Tollans »»
Apr 23, 2023 5:34 PM

» Animenyomozó - játék

Grandmagic13 - Aug 10, 2018

43 by Grandmagic13 »»
Nov 1, 2018 1:06 AM

» Melyik anime karakter van a képen? [JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

AlexWalker - Dec 11, 2012

573 by nagydarab »»
May 22, 2018 6:54 AM

» Nézted vagy nem?[JÁTÉK] ( 1 2 3 4 5 ... Last Page )

Grandmagic13 - Nov 15, 2009

858 by pintergreg »»
Apr 28, 2018 1:12 PM
It’s time to ditch the text file.
Keep track of your anime easily by creating your own list.
Sign Up Login