Színvonalasabb szinkronrendező? Nem az kell ide... Hanem több szinkronszínész!:S Persze, hogy a nézők panaszkodnak, hiszen bekapcsolom a TV-t, (és bár ők a kedvenceim.^^") mindenhol ugyanazok mennek: Szalay Csongor, Előd Botond(ő nem!xD), Seder Gábor, Moser Károly, Pálmai Szabolcs, stb...
Pedig annyi más lehetőség lenne, de mindig őket használják. Természetes, hogy a nézők egyszer rájuk unnak, és mást akarnak. Ezen kéne változtatni és az emberek véleménye rögtön megváltozna, a kis újítás hatására.
Én egy szinkronszínészről először csak akkor mondok véleményt, ha már legalább 2-3 alakítását láttam. Itt jönnek szóba a kedvenceim: Pálmai Szabolcs(Sasuke), Moser Károly(InuYasha), Szalay Csongor(Allen Walker), Dolmány Attila(Stewie Griffin), Hamvas Dániel(Zero Kiryu) és Seder Gábor(FMA: Envy), Német Takách Kata(Meg Griffin).
Már biztosan hallottatok közülük egy párat, mivel felkapott szinkronosok...
Imádom a hangjukat, mivel eszméletlenül ki tudják azt "használni". Valahogyan... Egybe tudnak olvadni a karaktereikkel. Még ha egy bugyuta karaktert is játszanak, úgy bele tudják magukat játszani, hogy... Le a kalappal. Sokszor kell maguknál sokkal fiatalabb karaktert szinkronizálni, mégis, olyan jól el tudják változtatni a hangjukat, hogy észre sem venni. De ha meghallgatjuk őket más karakternél rögtön más a hangjuk is. Ezer hangjuk van. Gondoljunk bele, ők csak a képről és a szöveg összefüggésből tudják behatárolni, hogy mikor milyen hangban is kéne beszélni.
Szalay Csongiról például biztosan mindenkinek egy 15 éves hangja ugrik be, vékony, aranyos, stb... Viszont én nem is olyan régen találkoztam vele, és beszéltünk. Nos, azt hittem lehidalok a gyönyörtől. Már láttam interjúkat tőle, és a bandája is a kedvencem, szóval tudtam, hogy sokkal férfiasabb hangja van... Na de élőben ( na ja, ésszerűen...) még másabb volt a hangja! Sokkal mélyebb, férfiasabb, dörmögősebb! Eszméletlen volt vele beszélni... Mikor a következő nap leültem TV-zni és meghallottam a hangját, elfelejtettem levegőt venni.xD Ezért terveztem el, hogy mindegyik kedvencemmel találkoznom kell!xD A következő áldozat Pálmai Szabolcs.xD
Most, hogy ennyi hülyeséget végig olvastatok, fel teszem a kérdést, amit már a kis regény eleje óta fel akartam tenni:
Szerintetek mi a legelismerésre méltóbb egy színész alakításában? |